ПЪРВИ МАРТ – ДЕН НА САМОДЕЕЦА

Скъпи самодейци при НЧ „Пробуда-1924” – гр. Плачковци,

   В България първият ден на март е отреден да бъде Ден на самодееца. И неслучайно – месецът е зареден с пролетно вдъхновение, с наричанията за здраве и плодородие, идващи по бели и червени нишки от хилядолетната ни история. У нас традицията в областта на любителското изкуство е като вековно дърво.  То има дълбоки корени, стъбло и клони, разперени към слънцето, листа и плодове, окъпани в свежест. Така и вие, различни поколения, сливате в едно опита и младостта, за да се роди красотата, която радва хората.

  Вашият ентусиазъм, талант и творческо време са движеща сила на читалищната дейност. Те създават онази енергия, която ражда и у другите желанието да излязат от своя делник и да се докоснат до емоцията, креативността, пъстротата на живота. Вие сътворявате малките чудеса, наречени празници. С тях всички ние сме по-богати, заредени с усмивки и нов поглед към света около нас.

     Приятели, бъдете все така лъчезарни, бодри и здрави! Пожелаваме ви многобройна и отзивчива публика! Нека преодоляваме заедно всяко предизвикателство и да сбъдваме мечти!

    Честит празник!

    От екипа на НЧ „Пробуда-1924”

Честит празник, самодейци!

Честит празник, скъпи самодейци, които сте, сте били и ще бъдете част от живота на

НЧ „Пробуда-1924”- гр.Плачковци!

Вие сте тези, които дават част от себе си, за да ги има празниците на културата в нашето градче, за да бъде сивият делник цветен, за да видим с други очи действителността!

В деня, когато българинът си честити Баба Марта и се закичва с бяло и червено, ви пожелаваме да  бъдат бели и чисти вашите творчески пориви и да оставят искряща червена диря в духовността на всички, до които се докосвате с изкуството си!

Бъдете здрави, вдъхновени и силни! Вратите на  НЧ „Пробуда-1924”- гр.Плачковци са винаги отворени за вас! Очакват ни още много хубави творчески преживявания!